HyperLink
Контакт:

Прослава Свете Мученице Недјеље 2017.

Објаљено дана 02.09.2017. у 22:28

Слава Храма Свете мученице Недјеље 2017. године прослављена је у прву недјељу у августу, 6. августа. Без обзира на тропску врућину, храм и његово двориште испунили су се вјерним народом.
Ове године завршени су обимни радови на уређењу камене ограде која окружује пространу црквену порту. Улаз у храм је поплочан, а унутрашњост краси прелијепи нови полијелеј са иконама светитеља који је израдио и поклонио храму, неуморни црквени отац, Саво Гривић, који је најзаслужнији што су се сви радови на храму успјешно окончали.


Свету литургију служио је мјесни парох, отац Миајло Бацковић, којем је у олтару помагао свршени богослов Лазар Крстић. Светој Тајни причешћа приступио је велики број причасника. Бесједио је отац Миајло, који се обратио са ријечима пастирске поуке о празнику и прочитаном јеванђељу. Отац је истакао велике заслуге Сава Гривића на окончању обнове и и на уређењу храма, након чега му је отпјеванo: ''На многаја љета''.
Фотографије са литургије погледајте на овом мјесту.


Вечерњу службу поводом храмовне славе служили су поред грбаљског двештенства, которски пароси: протојереј ставрофор отац Момчило Кривокапић и јереј Ненад Калем. Послије вечерње службе кренуло се у традиционалну литију до новообновљене цркве Свете Госпође у Побрђу (Радановићи), која се по први пут ове године огласила са звонима која су недавно постављена. Послије чина освећења звона и молитве испред овог храма, литијска поворка се вратила до храма Свете Недјеље гдје је у порти храма благосиљан славски колач, а окупљенима се обратио отац Момчило Кривокапић.


За све окупљене на овом молитвеном сабрању гостољубиви домаћини приредили су богату славску трпезу.
Фотографије са литије погледајте овдје.

Обавјештења: