HyperLink
Контакт:

Прослава Источног Петка у Радановићима-2018. годин

Објаљено дана 20.04.2018. у 21:18

На Источни Петак, 13. априла 2018. године, литургијским сабрањем у обновљеном храму Успенија Пресвете Богородице у Побрђу - Радановићи, прослављена је храмовна слава Источни Петак – Живоносни Источник. Свету литургију служили су свештеници из которских парохија: протојереј ставрофор, отац Момчило Кривокапић и јереј, Ненад Калем и пароси грбаљски: протојереј ставрофор, отац Јован Рајак и јереји Миајло Бацковић и Бранко Богојевић. За пјевницом је било сестринство манастира Свете Матроне Московске из Ковача.
Празнично славље ове године увеличало је весело оглашавање љетос постављених звона са звоника овог обновљеног храма. Домаћин овогодишње славе био је Александар Радовић из Радановића са својом бројном породицом.
Послије свете Тајне причешћа којој је приступио бројни вјерни народ, међу којим и велики број дјеце, отац Момчило Кривокапић је изговорио празничну бесједу. Након свете литургије, домаћин славе са породицом је у порти храма приредио богату празничну трпезу љубави за све окупљене на овом литургијском сабрању. Изузетно лијепи звуци нових звона, који се надалеко чују, одзвањали су дуго послије свете литургије, а добро изведен механизам за звоњење омогућио је да и многобројна дјеца узму учешћа у празничном звоњењу.
Погледајте фотографије са храмовне славе на овом линку.

Обавјештења: