HyperLink
Контакт:

Допремљена хуманитарна помоћ на Космет

Објаљено дана 12.12.2018. у 20:34

 

Хуманитарна акција прикупљања помоћи за народне кухиње на Космету која је прошле седмице вођена на подручје Грбља успјешно је окончана.

Од Стефана Спасојевића који је био један од пратилаца шлепера са прикупљеном помоћи сазнајемо како је протекла допремање помоћи до народних кухиња на Космету.

''Кренули смо у 03:00 у понедељак ујутру, путовали смо преко гр. прелаза Сукобин, преко Албаније аутопутом до Космета.

У царски Призрен смо стигли око 08:30, видјели се са оцом Слобом, призренским парохом, попричали, подружили се, прошетали градом и око 11 кренули ка Грачаници.

У Грачаницу смо стигли око 12:30, ступили у контакт са протиницом Светланом и обишли народну кухињу у Новом Брду, као и њихове фарме крава, коза, оваца, бикова, свиња и кокошака. Такође смо попричали са народом приликом дневне додјеле хране у селима Новог Брда.

У међувремену наш шлепер је прешао границу и отишао за Приштину на терминал царине.

Око  17:00 шлепер је завршио царину и отишао на истовар, гдје смо га заједно са браћом из народне кухиње истоварили.

У разговору са протиницом сазнали смо да од намирница сада би били најпожељнији пасуљ, пиринач, пашта.....Такође, добра вијест да према њеној оцјени са овим данашњим нашим шлепером, биће хране за нормално функционисање народних кухиња до јуна, али биће тога још и ми не одустајемо и не заборављамо нашу браћу и сестре на Космету!''

Прикупљање помоћи у храни је окончано у недјељу, док се прилози у новцу прикупљају до даљњег, уплатом на текући рачун Братства православне омладине Св. Архангела Михаила: 530-0000000020072-34, или код Стефана Спасојевића (контакт телефон: 068 050 808).

Обавјештења: